EVENTY - PROPOZYCJE KULINARNE

 

I DANIE:

*rosół z makaronem
*krem pomidorowo-paprykowy z grzanką
*krem z białych warzyw
*zupa Riviera

 

II DANIE:

*rolada schabowa z pieczarkami i serem żółtym

*rolada z indyka z polędwiczką w sosie z czerwonego pieprzu
*rolada drobiowa nadziewana : szpinakiem, suszonymi pomidorami i serem feta
*polędwiczka nadziewana borowikami
*udko z kurczaka zawijane w boczku nadziewane mięsem mielonym

 

DODATKI:

*ziemniaki opiekane
*ziemniaki puree
*ryż z warzywami

 

SURÓWKI:
*marchewka z jabłkiem
*buraczki z chrzanem
*kapusta biała
*z selera

 

Przystawki

 
*sałatka z rukolą
*sałatka z kurczakiem
*sałatka grecka

*sałatka z selera naciowego
*galaretka drobiowa
*fileciki w migdałach z żurawiną
*golonka/ schab w galarecie
*roladki z szynki

 

DESERY:

*szarlotka
*sernik
*lody
*malinowa chmurka

 

NAPOJE:

*kawa
*herbata
*kompot
*woda z cytryną/pomarańczą i miętą 

 

MENU DLA SZKÓŁ I PRZEDSZKOLI:

 

Zupy:

*koperkowa z zacierką
*pomidorowa z ryżem
*rosół z makaronem
*ogórkowa z ziemniakami lub ryżem
*kapuśniak
*jarzynowa

 

II danie:
*schab pieczony w ziołach
*makaron z kurczakiem i sosem szpinakowym
*kotlet z piersi z kurczaka
*gulasz wieprzowy
*ryba Miruna w złotym cieście
*łazanki z kapustą
*pierogi

 

Podwieczorki:

* drożdżówka pieczona w naszej kuchni

* ciasto marchewkowe

* biszkopt 

* rogaliki z marmoladą

* galaretki

* kisiele

* koktajle owocowe

* jogurty

* owoce 

 
© Przedsiębiorstwo Społeczne TABGHA Sp. z o.o. Wszelkie prawa zastrzeżone.